U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Etherische olie

Met behulp van natuurlijke etherische oliën en een aromabrander of een aromastone krijgt u een heerlijke geur in iedere gewenste ruimte.

Voordelen van Beauty & Care etherische oliën:
- therapeutische werking
- 100% puur en natuurlijk
- slechts enkele druppels nodig dus 60 tot 80 keer genieten van een heerlijke geur of de gewenste werking met 20 ml etherische olie 
- etherische olie is 1 tot 2 jaar te bewaren

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 32 van 149 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 32 van 149 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Etherische Olie

Etherische oliën zijn de essentie of levenskracht van een plant. Ze hebben krachtige eigenschappen van de kruiden waaruit ze worden gewonnen. Alle etherische oliën zijn natuurlijk, onverdund of versneden, voldoen aan de Europese farmacopee en zijn geschikt voor aromatherapie.

De werking van etherische olie

Etherische Lavendel olie werkt goed tegen slapeloosheid
- van Etherische Sinaasappel olie worden mensen vrolijk
Etherische Eucalyptus olie wordt veel gebruikt bij verkoudheid 
Etherische Tea Tree olie wordt gebruikt voor zijn anti-bacteriële werking

Gebruik bij aromatherapie

Etherische oliën mogen nooit puur op de huid gebruikt worden. Inname mag alleen op doktersadvies.
Etherische olie wordt gebruikt op de volgende manieren:
- om mee op te gieten in de sauna
- om te druppelen in een aromabrander of op een aromastone om een heerlijke geur in een bepaalde ruimte te krijgen
- ze worden toegevoegd als geur aan een massage olie. Gebruik maximaal 10 druppels etherische olie op 100ml massage olie
- 20 druppels etherische olie = 1 ml etherische olie

Een uitleg over etherische olie

Etherische oliën worden steeds populairder omdat meer en meer mensen terug willen naar de natuur. Een etherische olie is de natuurlijke beschermer van de plant en worden al vele jaren ingezet voor menselijk welzijn. Een etherische olie is dan ook een vluchtige olie, deze vervliegen als ze worden blootgesteld aan de lucht.

De meeste varianten van etherische olie zijn vloeibaar maar er zijn ook half- en volledig vaste varianten. Gezien schaarste, opkoping en winning van de etherische oliën kan varieren staan de prijzen van etherische oliën niet altijd vast. De prijs is afhankelijk van de verschillende ingrediënten. Zo is bijvoorbeeld Bergamot olie veel duurder dan Zoete Amandel olie.  

Rozen olie, Citroen olie, Lavendel olie, wat zijn de kosten?

Uit bijvoorbeeld Rozenblaadjes wordt etherische rozen olie gewonnen, de kosten van rozen olie (etherisch) liggen natuurlijk veel hoger omdat een rozenblaadje relatief weinig etherische olie bevat. Voor 300 ml Rozen olie (Rosa Damascena olie) gebruikt men 1000 kg rozenblaadjes. Voor het destilleren van bijvoorbeeld lavendel olie (1 liter) (Lavandula Angustifolia) is ongeveer 150 kilo lavendelbloesem nodig. Citroen olie wordt verkrgen door persing uit citroen schillen. In citroen schillen zit relatief meer etherische olie dan in Lavendelbloesem of Rozenblaadjes waardoor Citroen olie ook voordeliger is dan Lavendel olie en Rozen olie.

Verschillende vormen Etherische Oliën

Etherische oliën zijn meestal vloeibaar, maar kunnen ook vast of semi-vast zijn. Dit is afhankelijk van de temperatuur en de soort. Ze kunnen wel opgelost worden in zuivere alcohol, vetten en oliën, maar niet in water.
De Verschillende soorten etherische olie komen uit verschillende gebieden. Zo komt bijvoorbeeld citroen olie uit italië. Lavendel olie uit Frankrijk en Ylang Ylang olie komt uit Madagascar. 

Wat is nu precies een etherische olie? 

Een etherische olie is een geconcentreerde olie die wordt gewonnen uit planten of plantaardige stoffen zoals hout, kruiden, citrus, bloemen, hars en specerijen. Deze hebben veelal een bijzonder werking.
Verschillende varianten van etherische olie zijn Tea Tree olie, Eucalyptus olie, Sinaasappel olie en Bergamot olie.

Werking Tea Tree olie

Teatree-olie kunt u gebruiken tegen een grote verscheidenheid aan kwaaltjes. TeaTree olie wordt ook vaak ingezet tegen bacteriën, schimmels en virussen. Het product is namelijk antiseptisch en heeft heel veel verschillende toepassingen. Tea Tree olie heeft een kamferachtige geur en werkt goed tegen acné en kalknagelinfecties. Meng 10 druppels Tea Tree olie met een neutrale shampoo om hoofdluis te bestrijden. Meng 10 druppels Tea Tree olie met een basis olie en spuit dit op uw nagels om ze te versterken en om kalknagels te bestrijden.

Werking Eucalyptus olie

Eucalyptus olie werd gebruik als voeding voor Koalaberen uit Australië. Wat niet gek is, want het grootste deel van Australië is dicht begroeid met Eucalyptus bomen. De olie wordt gedestilleerd uit vers geplukte bladeren en wordt alleen dan zo geconcentreerd dat het bruikbaar is als echte Eucalyptus olie.

Deze eucalyptus olie wordt veelal in ruimtes gebruikt om de ruimte te verfrissen, de ademhaling en de concentratie van de mensen in de ruimte te verbeteren.

Aan de linkerkant staan de verschillende geursterktes weergegeven. Sommige pure geuren zijn dus sterker van zichzelf dan andere geuren. Geursterkte 2 is het minst sterk, geursterkte 6 is het sterkst.