U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Saunageuren

Saunageuren

Met ons grote assortiment aan saunageuren kunt u altijd een sauna opgietmiddel, etherische olie of parfum vinden welke bij uw stemming past.

Hierboven staan de inhoudsmaten van de verschillende producten van links naar rechts: 20 ml Lavendel en 100 ml Lavendel etherische olie,

100 ml Hamam opgiet, 250 ml Lavendel gelpakking, 500 ml Lavendel opgiet, 1 liter Lavendel opgiet en 300 gram Lavendel scrubzout.

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 32 van 1119 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 32 van 1119 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Sauna geuren

De saunageuren webshop voor de echte Finse saunabeleving thuis. Het grootste assortiment sauna geuren van Nederland van Eucalyptus sauna opgietmiddel tot Zomer sauna opgietmiddel.

Sauna opgietmiddel

De inmiddels al meer dan 150 sauna geuren van Alpenkruiden opgietmiddel, Eucalyptus opgietmiddel en Lavendel opgietmiddel tot Zeewier opgiet concentraat geven de sauna een extra dimensie in geurbeleving. Al onze sauna opgiet geuren zijn goed met elkaar te combineren tot heerlijke geurcombinaties. Indien u een thema gebruikt voor uw opgieting, pas dan de zintuigen (tijdens de opgieting: geuren, zien en horen en na de opgieting proeven van iets lekkers) zoveel mogelijk op elkaar af.

Geursterktes

Sauna opgietmiddel geuren hebben verschillende geursterktes. Deze varieren van 1 tot 5, waarbij de sauna geuren in geursterkte 1 het zwakste zijn en de sauna geuren in geursterkte 5 het sterkste. Per geur wordt onder de extra informatie aangegeven hoeveel er van elke geur per liter water het beste gebruikt kan worden. De sauna opgiet basic geuren hebben allemaal geursterkte 1 waardoor u altijd 10 ml op 1 liter water gebruikt en enkel rekening hoeft te houden met de geurtonen.  

Sauna Geurtonen

Sauna opgiet concentraten zijn onder te verdelen in drie geurtonen zoals in de muziek. Zo is er een boventoon die als eerst naar voren komt en maar even blijft hangen. Boventoon geuren zijn veelal lichtere hout- en citrusgeuren zoals bijvoorbeeld Eucalyptus, Mint, Sinaasappel, Citroen en Limoen. Daarna komt de middentoon die al wat langer blijft hangen. Middentonen zijn veelal kruidige en specerijen geuren en zitten veelal tussen lichte en zware geuren in. Middentonen zijn bijvoorbeeld Lavendel, Dennen, Rozemarijn en Anijs. Vervolgens komt de ondertoon naar voren die als laatste naar voren komt en het langste blijft hangen. Ondertonen zijn veelal zware bloemige- en houtgeuren zoals bijvoorbeeld Jasmijn, Opium, Patchouli en Sandelhout. De beste sauna geuren bevatten alle drie de tonen in 1 geur. Een voorbeeld hiervan is Ylang Ylang opgietmiddel. Huidparfums worden ook door middel van het kijken naar de geurtonen samengesteld.

Sauna geuren mengen

Sauna opgiet concentraat uit dezelfde geurgroep zoals hout, kruiden, citrus, bloemen, hars of specerijen kunnen het beste gecombineerd worden met sauna geuren uit de eigen groep of de aangrenzende groep. Zo zijn houtgeuren meestal ook goed te mengen met Kruiden en Specerijen. Bloemengeuren zijn meestal goed te mengen met citrus en harsgeuren. Daarnaast zijn citrusgeuren meestal goed te mengen met hout en bloemen sauna geuren.

Sauna geuren neutraliseren

Sauna opgiet geuren die ervoor zorgen dat de geur in de sauna weer neutraal wordt en dus de overheersende geur wegnemen zijn: Sinaasappel opgiet, Dennen opgiet en Citroen opgiet.

Thematische sauna opgietingen

Thuis kunt u makkelijk een bepaalde sfeer neerzetten door een thematische opgieting in elkaar te zetten met 3 tot 5 sauna geuren tijdens een opgietsessie. Koppel de sauna opgiet geuren aan een specifiek thema en stem de geuren, de muziek, het licht, de aankleding etc. af op het thema voor een bijzondere sfeer.

Gebruik dosering sauna geuren

Sauna opgietmiddel wordt toegevoegd aan het sauna kuipje wat gevuld is met ijs of water. Sauna opgietmiddel wordt verdund met ethanol omdat het vrij moeilijk is om de juiste hoeveelheid parfum of etherische olie af te meten voor een opgieting. Gebruik normaal gesproken 5 ml. sauna opgietmiddel op 1 liter ijs of water, even doorroeren met de saunalepel en hierna direct op de kachel lepelen. 

Sauna producten

Om de sauna geuren op te gieten in de sauna zijn er ook sauna accessoires zoals sauna emmers, chinese waaiers en sauna stenen bij ons verkrijgbaar. 

sauna geuren, sauna opgiet, sauna producten