U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Etherische olie - voor in de Sauna

Etherische olie wordt gebruikt als sauna olie door 20 tot 30 druppels per liter water in het saunakuipje te doen alvorens u de geur met het water op de kachel giet.

Voordelen:

- 15 tot 20 keer genieten van een heerlijke geur in de sauna met een flesje van 20 ml
- 100% puur en natuurlijk
- 1 tot 2 jaar houdbaar

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 32 van 93 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 32 van 93 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Wat zijn Etherische oliën?

Etherische oliën zijn de essentie of levenskracht van een plant. Ze hebben krachtige eigenschappen van de kruiden waaruit ze worden gewonnen. Alle etherische oliën zijn natuurlijk, onverdund of versneden, voldoen aan de Europese farmacopee en zijn geschikt voor aromatherapie. Ze worden veelal gebruikt als sauna olie.

etherische oliën voor aromatherapie

De werking van etherische olie

- Lavendel etherische olie werkt goed tegen slapeloosheid
- van Sinaasappel etherische olie worden mensen vrolijk
- Eucalyptus etherische olie wordt veel gebruikt bij verkoudheid 
- Tea Tree etherische olie wordt gebruikt voor zijn anti-bacteriële werking

Gebruik bij aromatherapie

Etherische oliën mogen nooit puur op de huid gebruikt worden. Inname mag alleen op doktersadvies.
Etherische olie wordt gebruikt op de volgende manieren:
- om mee op te gieten in de sauna
- om te druppelen in een aromabrander of op een aromastone om een heerlijke geur in een bepaalde ruimte te krijgen
- ze worden toegevoegd als geur aan een massage olie. Gebruik maximaal 10 druppels etherische olie op 100ml massage olie
- 20 druppels etherische olie = 1 ml etherische olie

Een uitleg over etherische olie

Etherische oliën worden steeds populairder omdat meer en meer mensen terug willen naar de natuur. Een etherische olie is de natuurlijke beschermer van de plant en worden al vele jaren ingezet voor menselijk welzijn. Een etherische olie is dan ook een vluchtige olie, deze vervliegen als ze worden blootgesteld aan de lucht.

De meeste varianten van etherische olie zijn vloeibaar maar er zijn ook half- en volledig vaste varianten. Gezien schaarste, opkoping en winning van de etherische oliën kan varieren staan de prijzen van etherische oliën niet altijd vast. De prijs is afhankelijk van de verschillende ingrediënten. Zo is bijvoorbeeld Bergamot olie veel duurder dan Zoete Amandel olie.  

Rozen olie, Citroen olie, Lavendel olie, wat zijn de kosten?

Uit bijvoorbeeld Rozenblaadjes wordt etherische rozen olie gewonnen, de kosten van rozen olie (etherisch) ligt erg hoger omdat een rozenblaadje relatief weinig etherische olie bevat. Voor 300 ml Rozen olie (Rosa Damascena olie) gebruikt men 1000 kg rozenblaadjes. Voor het destilleren van bijvoorbeeld lavendel olie (1 liter) (Lavandula Angustifolia) is ongeveer 150 kilo lavendelbloesem nodig. Citroen olie wordt verkregen door persing uit citroen schillen. In citroen schillen zit relatief meer etherische olie dan in Lavendelbloesem of Rozenblaadjes waardoor Citroen olie ook voordeliger is dan Lavendel olie en Rozen olie.

Verschillende vormen Etherische Oliën

Etherische oliën zijn meestal vloeibaar, maar kunnen ook vast of semi-vast zijn. Dit is afhankelijk van de temperatuur en de soort. Ze kunnen wel opgelost worden in zuivere alcohol, vetten en oliën, maar niet in water.
De Verschillende soorten etherische olie komen uit verschillende gebieden. Zo komt bijvoorbeeld citroenolie uit italië. Lavendel olie uit Frankrijk en Ylang Ylang olie komt uit Madagascar. 

Wat is nu precies een etherische olie? 

Een etherische olie is een geconcentreerde olie die wordt gewonnen uit planten of plantaardige stoffen zoals hout, kruiden, citrus, bloemen, hars en specerijen. Deze hebben veelal een bijzonder werking.
Verschillende varianten van etherische olie zijn Tea Tree olie, Eucalyptus olie, Sinaasappel olie en Bergamot olie.

Werking Tea Tree olie

Teatree-olie kunt u gebruiken tegen bacteriën en schimmels. TeaTree olie wordt ook vaak ingezet tegen virussen. Het product is namelijk antisceptisch en heeft heel veel verschillende toepassingen. Tea Tree olie heeft een kamferachtige geur.

Werking Eucalyptus olie

Eucalyptus olie werd gebruik als voeding voor Koalaberen uit Australië. Wat niet gek is, want het grootste deel van Australië is dicht begroeid met Eucalyptus bomen. De olie wordt gedestilleerd uit vers geplukte bladeren en wordt alleen dan zo geconcentreerd dat het bruikbaar is als echte Eucalyptus olie.

Deze eucalyptus Oliën worden veelal in ruimtes gebruikt om de ruimte te verfrissen.