U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Menthol Kristallen

Menthol Kristallen hebben een sterke verfrissende en verkoelende werking, gebruik ze dus spaarzaam.
Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Waarvoor worden Menthol Kristallen gebruikt?

Menthol Kristallen hebben een krachtige antiseptische werking en zijn sterk verfrissend en verkoelend. Ze zuiveren de lucht, vergroten de aandacht, de concentratie en verlichten de ademhaling. Ze werken goed bij studie, meditatie, griep, verkoudheid en in werkgroepen. Voor astmapatiënten kunnen ze een verademing zijn.

In de sauna, de aromatherapie, huidverzorgende crèmes en oplossen in etherische oliën

Gebruik 1: in de sauna

Giet eerst op met ijs of water en doe daarna een paar kristallen op de kachel in een bolletje ijs. Laat ze smelten op de kachel.

Gebruik 2: oplossen voor de sauna

De kristallen kunnen ook voor gebruik opgelost worden in alcohol of lauwwarm water. Een oplossing van 2 tot 10% is het handigste. Let hierbij wel op het brandgevaar, voeg dus voor het opgieten met alcohol altijd eerst water of ijs toe. Onze richtlijn om te mixen is 25 ml (alcohol incl. menthol kristallen) aanbrengen op 5 liter water. U kunt deze hoeveelheid naar behoefte aanpassen. 

Gebruik 3: in crèmes

U kunt een kleine hoeveelheid kristallen in een zalf aanbrengen om de doorbloeding te bevorderen. Ook in jeukstillende crèmes kunt u menthol als alcoholische oplossing toevoegen.

Gebruik 4: oplossen in etherische oliën

Los de kristallen op in etherische oliën zoals Eucalyptus olie of Lavendel olie om de verfrissende werking van de menthol in combinatie met een andere geur ook te kunnen gebruiken in de sauna.